ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zece localități din Edineț rămân fără energie electrică în urma ploilor și vântului puternic

10:30 | 28.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Zece localități din raionul Edineț rămân deconectate de la energia electrică în urma ploilor și vântului puternic din 25-26 iulie. Echipele specializate întreprind măsurile necesare pentru reconectare acestora, transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), în ultimele 24 de ore, echipele de salvatori și pompieri au intervenit în 14 cazuri la lichidarea consecințelor intemperiei. Aceștia au efectuat lucrări de defrișare a crengilor și arborilor căzuți pe carosabil, pompare a apei, precum și înlăturare a obiectelor cu pericol de cădere, în raioanele Edineț, Cimișlia, Drochia, Soroca, Ialoveni, Șoldănești, Hâncești, Criuleni și Nisporeni.

În urma precipitațiilor puternice, la 26 iulie, grindina a afectat mai multe hectare cu viță-de-vie. Astfel, în raionul Orhei au fost distruse circa 60 ha, în raionul Dubăsari 20 ha și la Cahul 9 ha. Totodată, intemperia a afectat mai multe culturi agricole și livezi. Astfel, în raionul Edineț, în localitatea Cupcini au fost distruse 70 ha de livadă de meri, în satul Parcova - 102 ha, în orașul Edineț - 19 ha și în localitatea Coșnița din raionul Dubăsari - 44 ha de livadă de meri. Tot în raionul Dubăsari, ploile și rafalele de vânt au distrus 147 ha de porumb, 10 ha de grâu și 10 ha de legume. În urma precipitațiilor cu grindină din seara zilei de 26 iulie, în satul Ceadâr, raionul Leova, au fost nimicite 100 ha de floarea-soarelui și câte 50 ha de porumb și grâu.

În urma intensificării vântului, în mai multe localități din raionul Dondușeni au fost deteriorate acoperișurile a 19 case particulare și a 14 blocuri locative. De asemenea, în r-nul Dubăsari, localitatea Cocieri de pe acoperișurile a 13 case de locuit au fost smulse de vânt 154 foi de ardezie, iar 60 de foi de pe acoperișul unui depozit au fost deteriorate.

Foto: IGSU

img23006011

img23006011

img23006011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!