ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat în regim de videoconferință cu un grup de experți privind reformele instituționale ale UE

11:24 | 28.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Șeful diplomației moldovenești Nicu Popescu a avut o discuție, în format de videoconferință, cu un grup de experți privind reformele instituționale ale UE. Acest grup a fost creat la inițiativa Ministerelor de Externe ale Franței și Germaniei, având ca scop reflectarea asupra viitorului UE, mai ales în contextul extinderii blocului comunitar prin aderarea unor noi state, inclusiv Republica Moldova, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În timpul discuției, oficialul moldovean a relatat viziunea Moldovei cu privire la un bloc comunitar mai extins și reformele instituționale necesare în interiorul UE.

„Am subliniat importanța accelerării integrării noastre în UE, bazată pe progresele pe care le realizăm în procesul de aderare. Eforturile noastre susținute și reformele pe care le implementăm ne apropie din ce în ce mai mult de acest obiectiv crucial pentru R. Moldova.

De asemenea, am evidențiat și măsurile pe care le-am luat pentru a contracara diversele amenințări hibride, care s-au intensificat ca urmare a invaziei brutale a Federației Ruse în Ucraina. Este mai evident ca niciodată că o Europă mai sigură poate fi realizată prin includerea Moldovei și a Ucrainei în marea familie europeană”, a spus ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img23006018

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!