ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În august, Energocom va achiziționa de la MGRES 311 mii MWh. Prețul rămâne neschimbat

12:53 | 28.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. În luna august, Energocom va achiziționa de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES) 311 mii MWh. Prețul de achiziție a energiei electrice produsă de MGRES rămâne neschimbat, având în vedere că achiziția se va face în baza contractului existent, valabil până în septembrie curent inclusiv, transmite MOLDPRES. 

Conform prognozei de consum a energiei electrice pentru luna viitoare, prezentată de furnizorii serviciului universal de ultimă opțiune și operatorii de sistem, volumul total prognozat al necesarului de consum în august, pentru malul drept, constituie aproximativ 353 mii MWh. Dintre acestea, circa 13 mii MWh vor fi asigurați de centralele electrice de termoficare urbane (CET) și producătorii de energie din surse regenerabile (SER), iar aproximativ 311 mii MWh vor fi achiziționați de la MGRES, a precizat Energocom.

Întreprinderea a adăugat că restul necesarului de energie, pentru luna august, urmează a fi acoperit de achiziția de pe bursa română OPCOM.

Pentru luna iulie, Energocom a prognozat procurarea a 314 mii MWh de la MGRES, cantitate ce acoperă 98% din necesarul de consum al malului drept al Nistrului.

La sfârșitul lui martie curent, Energocom a semnat un contract nou, pe jumătate de an, de achiziție a energiei electrice de la Centrala termoelectrică moldovenească din regiunea transnistreană. Prețul constituie 66 de dolari/MWh.

Foto simbol

img23006023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!