ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bărbat din Florești, condamnat pentru trafic de influență în obținerea permiselor de conducere

13:30 | 28.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Un bărbat din Florești a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de influență în obținerea a trei permise de conducere, informează MOLDPRES.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, un locuitor al raionului Florești a susținut că are influență asupra angajaților Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Soroca, iar în schimbul a 700 euro, bani pe care i-a primit, îi poate determina pe aceștia să emite permise de conducere pentru trei persoane.

Urmărirea penală s-a desfășurat timp de 3 luni, iar judecarea cauzei s-a efectuat în termen de ani și 8 luni, din cauza eschivării inculpatului de la prezentarea sa în instanța de judecată.

Totodată, la solicitarea procurorului în privința suspectului a fost aplicat arestul preventiv, iar prin încheierea instanței de judecată, acesta a fost anunțat în căutare.

Instanța l-a recunoscut vinovat pe inculpat de comiterea a două infracțiuni de trafic de influență, stabilindu-i pedeapsa cu închisoare pe un termen de 3 ani, cu executarea în penitenciar de tip semiînchis. La fel, a fost dispusă confiscarea sumei de 700 de euro, cu trecerea acesteia în bugetul de stat.

img23006024

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!