ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi decizii adoptate de către Comisia pentru Situații Excepționale

19:36 | 28.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Peste 2 milioane de lei vor fi alocate din fondul de intervenție al Guvernului, în vederea acoperirii cheltuielilor suportate pentru gestionarea crizei refugiaților. Decizia a fost luată în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată de prim-ministrul Dorin Recean, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Astfel, 928 de mii de lei vor fi acordate pentru întreținerea centrelor de plasament temporar pentru persoane refugiate, instituite de autoritățile administrației publice locale de nivelul doi, iar 147 de mii de lei – pentru cele instituite de administrația publică de nivelul întâi. În același scop, Ministerul Muncii și Protecției Sociale va primi 976 de mii de lei, iar Ministerul Educației și Cercetării - 16 mii de lei.

De asemenea, potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale, Compania Națională de Asigurări în Medicină va achita pentru serviciile de asistență medicală prestate persoanelor strămutate din Ucraina, chiar dacă acestea sunt în procesul dobândirii statutului de protecție temporară. 

Decizia se referă la asistența medicală de urgență, asistența medicală primară și examenul medical gratuit, acordate de către instituțiile medico-sanitare încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală.

Foto: Guvern

img23006034

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!