ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un suporter bulgar a fost atacat și înjunghiat la Skopje înaintea meciului de fotbal

20:12 | 28.07.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 28 iul. /MOLDPRES/. Ministerul de Externe de la Sofia a anunțat joi că a fost informat despre un cetățean al Bulgariei care a fost atacat și înjunghiat la Skopje, capitala Macedoniei de Nord, înaintea unui meci de fotbal dintre PFC Levski și echipa locală FC Shkupi, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.

Potrivit unor relatări inițiale, atacul a avut loc în partea de nord a orașului și bărbatul s-a ales cu răni în urma înjunghierii. 

Suporteri bulgari au fost atacați cu câteva minute înainte de începutul partidei de fotbal contând pentru Conference League dintre Shkupi și Levski Sofia la Skopje, a relatat pagina web Sport 1. Un număr de 15 cetățeni bulgari au fost reținuți de poliție.    

Ministerul de Externe de la Sofia a menționat ca urmărește îndeaproape situația. Ambasadorul Bulgariei la Skopje a discutat cu autoritățile competente și a cerut elucidarea rapidă a cazului și asigurarea securității suporterilor bulgari.  

Consulul Bulgariei la Skopje a vizitat cetățeanul bulgar rănit la spital, unde acesta a fost internat pentru tratament.  

Joi seara spitalul Sf. Naum din Skopje a relatat pentru pagina web 4news ca cetățeanul bulgar este operat. El a fost înjunghiat în abdomen și i-au fost provocate răni grave. I-a fost afectat ficatul, însă el se află în afara pericolului, au mai spus reprezentanții spitalului.  

Bărbatul are 29 de ani și se identifică ca D.A.

El este printre cei patru cetățeni bulgari atacați joi, la 18:38, potrivit Ministerului de Interne de la Skopje, citat de mass-media din Macedonia de Nord. Ministerul acționează pentru soluționarea cazului. 

Foto: BTA

img23006036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!