ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un minor a fost găsit carbonizat după lichidarea unui incendiu la Edineţ

08:15 | 29.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 iul. /MOLDPRES/. Pompierii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost alertaţi ieri seară pentru lichidarea unui incendiu în satul Gașpar, raionul Edineț, care ulterior s-a dovedit a fi cu o victimă, transmite MOLDPRES. 

„Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:32. Potrivit informațiilor înregistrate, focul a cuprins stogul de fân dintr-o construcție auxiliară pentru întreținerea animalelor. Localnicii au solicitat ajutorul pompierilor și au încercat să stingă focul cu forțele proprii. Ei au depistat în stogul de fân, afectat de foc, cadavrul parțial carbonizat al unui copil de 3 ani”, explică IGSU. 

La fața locului a intervenit o echipă de pompieri, care a reușit localizarea focului la ora 19:06. Incendiul a fost lichidat de angajații IGSU la 19:43. În urma incendiului, flăcările au distrus stogul de fân aflat în încăperea auxiliară.

Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite. 

Şi polițiștii din Edineț au fost alertaţi aseară precum că într-o gospodărie dintr-o localitate a raionului a izbucnit un incendiu soldat cu victime. „La fața locului s-a stabilit că în timp ce patru copii se jucau cu chibriturile lângă un stog de fân s-a produs un incendiu. După lichidarea incendiului a fost depistat cadavrul carbonizat al unui copil de trei ani. Ceilalți trei copii nu au avut de suferit și se află în afara oricărui pericol. Polițiștii întreprind acțiuni pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, indică poliţia. 

De asemenea, poliția atenționează repetat: ”Nu lăsați copiii fără supraveghere! Explicați-le minorilor riscurile la care se expun când se joacă cu chibriturile sau alte obiecte periculoase pentru ei”, rezumă Inspectoratul General de Poliţie.

Foto: IGSU

img23006039

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!