ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina: Cel puţin nouă răniţi într-un atac rusesc asupra unui imobil rezidenţial din Dnipro

10:14 | 29.07.2023 Categorie: Externe

Kiev, 29 iul. /MOLDPRES/. Cel puţin nouă persoane au fost rănite vineri într-un atac rusesc asupra oraşului Dnipro, în zona central-estică a Ucrainei, care a lovit un bloc de apartamente şi o clădire a serviciilor de securitate, au declarat autorităţile ucrainene, relatează AFP, citată de Agerpres și MOLDPRES.

''În prezent, avem informaţii în legătură cu nouă răniţi, între care doi copii'', a declarat Serghei Kruk, de la serviciile de urgenţă ucrainene.

Deputatul ucrainean Oleksandr Bakumov a anunţat pe Telegram că acest oraş care avea un milion de locuitori înainte de război a fost ţinta unui "atac cu rachete" rusesc.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a adăugat că o clădire a serviciului de securitate ucrainean din Dnipro a fost şi ea ţinta atacului rusesc.

"Rachetele ruseşti au semănat din nou teroare", a comentat el pe Telegram, promiţând că Rusia va răspunde pentru acţiunile sale şi va fi "pedepsită".

Imaginile video postate pe reţelele de socializare şi în mass-media ucraineană arată ultimele etaje ale unui complex rezidenţial parţial distruse şi fumegând, în timp ce curtea este plină de moloz.

Guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serghei Lissak, a menţionat la rândul său un incendiu produs pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi "într-o clădire administrativă".

Acest atac a avut loc la doar câteva ore după ce Moscova a anunţat că a interceptat două rachete ucrainene deasupra sud-vestului Rusiei. Resturile căzute de la una dintre ele au rănit uşor cel puţin 15 persoane în oraşul Taganrog, în apropiere de frontiera ucraineană, potrivit autorităților ruse.

img23006043

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!