ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata Națională a sprijinit cetățenii din nordul țării afectați de intemperiile din 25-26 iulie curent

19:03 | 30.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Peste 30 de militari și șapte unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale au intervenit în sprijinul autorităților publice la transportarea ajutorului destinat pentru cetățenii afectați de intemperiile din luna iulie curent, transmite MOLDPRES.

Astfel, în perioada 29-30 iulie, la solicitarea Comisiilor locale pentru situații excepționale, efectivul militar a participat la încărcarea materialelor de construcție din depozitele Agenției Rezerve Materiale din orașul Ocnița și le-au transportat spre raionul Edineț.

Totodată, militarii din garnizoanele Bălți și Chișinău au transportat materiale de la depozitul Agenției Rezerve Materiale din municipiul Chișinău spre raionul Edineț, pentru a fi repartizate sinistraților.

Ploile și vântul puternic din ultimele zile au provocat pagube în mai multe localități din nordul și centrul țării. Cele mai multe prejudicii au fost înregistrate în raioanele Edineț, Soroca, Dondușeni, Râșcani și Drochia. 

Foto: Ministerul Apărării

img23006049

img23006049

img23006049

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!