ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au operat modificări la Legea securității statului

11:36 | 31.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Inițiativa legislativă a deputaților din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” Andrian Cheptonar, Ion Șpac și Roman Roșca privind modificarea Legii securității statului a fost aprobată astăzi în primă lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Astfel, legea va fi revizuită sub aspectul noțiunii de riscuri, amenințări și pericol deosebit asupra statului, pentru a stabili și determina expres atribuțiile organului competent să prevină și să combată acest fenomen. Modificările legislative sunt necesare pentru a evita neconcordanța dintre Legea securității statului și Legea privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS), adoptată recent de Parlament.

Conform documentului, se propune ca în articolul 4 din Legea securității statului să fie prevăzute expres acțiunile care prezintă pericol deosebit pentru securitatea țării. Printre ele figurează uzurparea puterii de stat, schimbarea prin violență a orânduirii constituționale, amenințările sau incidentele cibernetice, influențarea proceselor electorale în scopul promovării propriilor interese de către state străine, entități anticonstituționale sau criminalitatea organizată, trădarea de patrie, constituirea de organizații sau grupări ilegale.

Proiectul de lege urmează a fi votat de Parlament și în lectura a doua.

Foto: Parlament

img23006066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!