ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serviciile capitalei au intervenit în circa 80 de cazuri de cădere a arborilor sau crengilor în urma intemperiei

11:45 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. În zilele de 25 și 26 iulie curent, serviciile municipale au fost solicitate să intervină în circa 80 de cazuri de cădere a arborilor sau crengilor în urma ploilor și vântului puternic. Datele au fost prezentate astăzi de administratorul interimar al Întreprinderii Municipale „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, Tudor Gîrbu, în timpul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei capitalei, informează MOLDPRES.

Potrivit lui Tudor Gîrbu, în mare parte, arborii căzuți sunt plopi. „Majoritatea copacilor au o vârstă înaintată, ce nu poate fi examinată vizual. Aceștia arată sănătos, însă rădăcina este putredă. Totodată, au fost înregistrate patru cazuri de cădere a arborilor peste automobile. Serviciile municipale au intervenit inclusiv pe parcursul nopții. În total, șapte echipe au participat la lichidarea intemperiei. În continuare are loc evacuarea masei lemnoase”, a spus Tudor Gîrbu.

Conducerea „Asociației de gospodărire a spațiilor verzi” a specificat că pentru următoarele trei zile au fost prognozate precipitații. „La necesitate, suntem pregătiți să intervenim. A plouat în această noapte, ar putea urma căderi de arbori, care ar necesita intervenții urgente”, a spus Tudor Gîrbu.

De asemenea, autoritățile municipale au îndemnat cetățenii să fie prudenți în timpul deplasării pe alei și în parcuri, întrucât ar putea să cadă crengi.

Foto: Primăria Chișinău

img23006067

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!