ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 31 de mii de cereri de apostilare online a actelor, depuse în trei luni de la lansarea serviciului

12:53 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Peste 31 de mii de cereri de apostilare online a actelor au fost depuse în circa trei luni de la lansarea noului serviciu electronic. Circa 27 de mii de solicitări au fost deja executate. Cifrele au fost prezentate astăzi de Ministerul Justiției, transmite MOLDPRES.

În acest context, ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a solicitat autorităților locale, inclusiv din UTA Găgăuzia, să asiste cetățenii care doresc să acceseze serviciul guvernamental de apostilare a documentelor online, dar nu dețin semnătură electronică sau nu au acces la calculator.

„Pentru a fi mai aproape de cetățeni, precum și pentru a-i scuti de necesitatea de a fi prezenți la ghișeele de prestare a serviciului din Chișinău și Bălți, rog primarii și secretarii primăriilor să ofere suport cetățenilor, care nu dispun de experiență în utilizarea calculatoarelor și/sau nu dețin o semnătură electronică valabilă, la accesarea serviciului electronic de apostilare a documentelor. Transformarea digitală a serviciilor publice reprezintă o modalitate de a oferi servicii mai rapid, mai ieftin și mai de calitate. Conlucrarea eficientă și implicarea administrației publice locale va permite atingerea unui nivel sporit de diseminare a serviciilor publice electronice, conform standardelor și obiectivelor UE”, a afirmat ministrul Justiției.

La începutul lunii mai curent, Ministerul Justiției, în parteneriat cu Agenția de Guvernare Electronică, a lansat, în regim de pilotare, serviciul de apostilare electronică într-o nouă versiune. Astfel, oricare cetățean, care deține semnătură electronică, poate solicita acest serviciu la orice oră, din orice colț al lumii, intrând direct pe platforma www.apostila.gov.md sau accesând portalul serviciilor publice - www.servicii.gov.md.

De asemenea, serviciul de apostilare este prestat și la ghișeele Direcției Apostilă și Legalizare din Chișinău (adresa: str. 31 August 1989, nr.82) sau Bălți (adresa: str. Piața Independenței, 1, clădirea Primăriei municipiului Bălți, etajul 1).

Foto: Ministerul Justiției 

img23006075

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!