ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul Irlandei în Republica Moldova și-a încheiat mandatul în țara noastră

13:01 | 31.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere de rămas bun cu Paul McGarry, ambasadorul Irlandei în Republica Moldova cu reședința la București, cu prilejul încheierii mandatului său în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Cu această ocazie, oficialul moldovean i-a mulțumit ambasadorului pentru contribuția semnificativă adusă la dezvoltarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și Irlanda.

„Am discutat despre parcursul european al Republicii Moldova și am reiterat recunoștința noastră pentru sprijinul Irlandei în obținerea statutului de țară candidat pentru aderarea la UE. L-am asigurat pe domnul ambasador că suntem determinați să muncim în continuare, astfel încât negocierile de aderare să fie lansate până la sfârșitul acestui an. Și de această dată contăm pe sprijinul Irlandei. 

De asemenea, am discutat despre importanța demarării negocierilor pentru facilitarea regimului de vize. Am subliniat și rolul esențial al investitorilor irlandezi în Republica Moldova, inclusiv prin atragerea companiilor aeriene low-cost din Irlanda”, a declarat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img23006077

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!