ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat a fost reabilitat termic cu suportul statului

15:13 | 31.07.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Clădirea Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Comrat, UTA Gagauz-Yeri, a fost reabilitată termic cu suportul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică (AEE). Astăzi, a avut loc recepția finală a lucrărilor, fiind constatat că acestea sunt conform normelor, transmite MOLDPRES.

Valoarea totală a proiectului constituie circa 3,2 milioane de lei, contribuția beneficiarului fiind de 938 655 lei, iar contribuția AEE de 2 220 605 lei.

Cu aceşti bani a fost posibilă izolarea termică a pereților exteriori, izolarea termică a acoperișului, izolarea termică a plafoanelor spațiilor neîncălzite și izolarea termică a conductelor de distribuție a energiei termice în spații neîncălzite. Totodată, au fost instalate pompe geotermale cu puterea de 105 kW.

Pe perioada implementării proiectului, beneficiarului i-a fost asigurată asistența tehnică, ce include raportul de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Foto: AEE

img23006083

img23006083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!