ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Băcioi va fi construită o tabără militară modernă

15:19 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. În comuna Băcioi, municipiul Chișinău, urmează a fi construită o tabără militară modernă. Parlamentul a votat astăzi în două lecturi un proiect de lege care prevede dezvoltarea infrastructurii Armatei Naționale, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, vor fi retrase din circuitul agricol, pentru necesități de stat și publice, două terenuri agricole în scopul construcției unei tabere militare moderne. Este vorba despre un teren cu suprafața de 7,6 ha, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare și a unui teren cu suprafața de circa 18,7 ha, administrat de Agenția Proprietăți Publice, aflat în gestiunea Ministerului Educației și Cercetării, situate în extravilanul comunei Băcioi, municipiul Chișinău.

Ministerul Apărării, în conlucrare cu partenerii de dezvoltare și experții militari, au elaborat studiul-concept, precum și studiul de fezabilitate privind proiectul de reconstrucție și amenajare a Taberei Militare Permanente 136.

Foto: Ministerul Apărării

img23006084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!