ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țara noastră va primi 90 mln de euro din partea Japoniei

15:51 | 31.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova va beneficia de un credit preferențial în valoare de 13,5 miliarde de yeni japonezi (peste 90 milioane de euro), acordat de Guvernul Japoniei prin intermediul Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Deputații au ratificat astăzi mai multe acorduri în acest sens, comunică MOLDPRES.

Mijloacele financiare sunt oferite pentru acoperirea deficitului bugetar, precum și pentru a sprijini reformele din Republica Moldova. În mod special, acestea vizează redresarea economică a țării noastre, îmbunătățirea sistemului medical și a domeniului de afaceri, asistența financiară contribuind la promovarea eforturilor de dezvoltare a Republicii Moldova. De asemenea, acordurile presupun că Republica Moldova va respecta anumite condiționalități, unele dintre care au scopul de a îmbunătăți sistemul medical și de a promova întreprinderile mici și mijlocii.

Împrumutul va fi contractat pentru o perioadă de 40 de ani, inclusiv perioada de grație de zece ani. Mijloacele financiare vor fi debursate timp de doi ani de la data semnării acordului.

Foto simbol

img23006085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!