ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

METEO: Ultima lună de vară începe cu vreme caldă, pe alocuri ploioasă

15:50 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Începutul ultimei luni de vară din acest an este caracterizat de temperaturi în jur de 30 de grade Celsius şi cer variabil, pe alocuri cu ploi de scurtă durată, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), începutul acestei săptămâni va fi determinat de valori termice temperate pentru perioadă, cu maxime pe întreg teritoriul ţării de până la 30 grade Celsius, ziua. Noaptea, vom avea temperaturi de 15-21 grade Celsius, cel mai răcoare fiind, tradițional, în nordul ţării. Spre finele săptămânii, indicatoarele termometrelor vor reveni la gradaţii caniculare, de aproape 40 de grade.

Numele popular al lunii august este Gustar, apropiat în mod automat de verbul a gusta, venind de la faptul că acum se coc cele mai multe fructe şi legume care se gustă, se mănâncă. Prin acest nume se face referire şi la apropierea toamnei.

Conform specialiştilor SHS, în luna august temperatura medie lunară a aerului variază pe teritoriul Republicii Moldova de la +19ºC, la nord, până la +21ºC, la sud.

Foto: SHS

img23006088

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!