ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ansamblul „Țărăncuța” a reprezentat R. Moldova la Festivalul Internațional de Dansuri din Grecia

16:12 | 31.07.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Ansamblul de dansuri populare „Țărăncuța” din satul Slobozia-Dușca, raionul Criuleni, a reprezentat Republica Moldova la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Dansuri din localitatea Lidoriki, regiunea Dorida, Grecia, informează MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Grecia, evenimentul oferă posibilitate participanților să reprezinte prin dansuri tradiționale diferite culturi și regiuni ale lumii. Astfel, la festival au fost prezentate mai multe tipuri de dansuri specifice diferitelor regiuni ale Greciei, stilurile latino și arăbești, dar și dansuri tradiționale ale participanților din Polonia.

Reprezentanții Ambasadei au participat la eveniment pentru a susține ansamblul „Țărăncuța”, condus de coregraful Ruslan Sitișco. Dansatorii au reușit să impresioneze publicul, dar și oaspeții de onoare printre care viceguvernatorul regiunii Fokida, George Delmouzos și primarul municipalității Dorida, George Kapetzonis, care au menționat în discursurile lor că „grupul moldovenesc a adus o atmosferă și o energie spectaculoasă pe care întreaga regiune nu a mai văzut-o vreodată”.  

În cele doua zile ale evenimentului cultural, dansatorii din țara noastră au evoluat cu „Suita Moldovenească”, care cuprinde toate zonele țării, „Dansul Coasa” - un dans tradițional al agricultorilor, „Sârba” - ce reprezintă zona de centru, „Hora” din partea de sud a Moldovei și „Hora Țărănească”, care face parte din zece dansuri moldovenești cele mai rapide la viteza și tehnică, „Călușarii” un dans bărbătesc, dar si dansul „Polobocul”.

„Suntem extrem de mândri că diplomația populară a Republicii Moldova este promovată în afara granițelor cu atâta măiestrie de ansamblul de tineri talentați „Țărăncuța”, se menționează într-un comunicat de presă al Ambasadei Republicii Moldova în Grecia.

Festivalul Internațional de Dansuri din Grecia a avut loc în perioada 29-30 iulie curent.

Foto: Ambasada Republicii Moldova în Grecia

img23006093

img23006093

img23006093

img23006093

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!