ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSJ va avea competențe mai restrânse

17:12 | 31.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Un proiect de lege care prevede modificarea cadrului normativ reformei Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votat astăzi în a doua lectură de 55 de deputați, comunică MOLDPRES.

Necesitatea acestui proiect de lege a apărut după ce Parlamentul a adoptat noua Lege cu privire la Curtea Supremă de Justiție. Acest act normativ prevede că CSJ va avea competențe mai restrânse și nu va acționa ca a doua instanță de apel, cum este în prezent. Ca rezultat, numărul hotărârilor emise de CSJ se va reduce și va fi pus accent pe ordonarea modului de interpretare și de aplicare a legii în sistemul de justiție.

Obiectivul de bază al inițiativei legislative este crearea unui cadru normativ coerent prin excluderea oricăror neconcordanțe dintre normele noii legi cu privire la CSJ. Astfel, au fost aprobate modificări la Legea privind organizarea judecătorească, Legea cu privire la statutul judecătorului, Codul de procedură penală, Codul de procedură civilă, Codul administrativ, Legea pentru aprobarea Clasificatorului unic al funcțiilor publice și la Legea privind sistemul unitar de salarizare a sectorului bugetar.

Foto simbol

img23006097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!