ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Costești, Ialoveni a fost construit un Complex Turistic Sportiv

13:12 | 22.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Locuitorii din Costeşti, Ialoveni se pot mândri din această lună cu un nou Complex Turistic Sportiv, construit din sursele Fondului Național de Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL), transmite MOLDPRES.

Executarea lucrărilor recepționate reprezintă construcția propriu-zisă a Complexului, lucrări de amenajare a teritoriului, 1500 de locuri pentru suporteri, piste de alergare, spațiu pentru antrenamente, teren de sport cu capacitatea 105x68 metri, condiții sanitaro-igienice pentru beneficiari conform standardelor, parcare pentru turiști, rețea de apeduct și canalizare conectată.

Suplimentar, Federația Moldovenească de Fotbal a oferit terenului nou-construit gazonul artificial și scaunele care au fost instalate în tribunele construite în cadrul proiectului de dezvoltare regională. Autorităţile îşi propun ca acest Complex să devină gazdă a competițiilor sportive din localitățile Costești, Molești, Hansca, Zâmbreni, Pojăreni, Ialoveni și întreg centrul țării.

Pentru executarea lucrărilor în cadrul acestui proiect, din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală au fost cheltuiți 22,5 milioane de lei (1,12 mln de euro). Proiectul a fost implementat de ADR Centru sub egida Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Foto: ADR Centru

img23006636

img23006636

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!