ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bașcanul Guțul a părăsit ședința Adunării populare a UTA Gagauz-Yeri

12:55 | 25.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Cu scandal are loc şedinţa Adunării populare a UTA Gaguz-Yeri (APG), reunită astăzi în regim extraordinar pentru a decide asupra componenţei şi structurii executivului regional. În cadrul dezbaterilor aprinse, guvernatorul Evghenia Guţul a părăsit demonstrativ şedinţa, transmite MOLDPRES.

După mai multe replici acide, deputaţii regionali au reuşit să aprobe unele modificări în statutul puterii executive a autonomiei, însă aşa şi nu s-au putut pronunţa asupra componenţei şi structurii executivului.

După aproape două ore de dezbateri fără vreun rezultat, başcanul Evghenia Guţul a declarat că „este dezamăgită de forul legislativ al regiunii şi că nu mai vrea să participe la acest bâlci”, iar ulterior va proceda cum va considera de cuviinţă, în cadrul limitelor legale. Acestea fiind spuse, Guţul a părăsit şedinţa însoţită de toţi membrii executivului propuşi de ea, prezenţi şi ei la şedinţa APG.

Deputaţii rămaşi în sală au decis să ia o pauză, după care să revină în sala de şedinţe şi să încerce totuşi să ia o decizie clară pe subiectul discutat.

 

img23006733

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!