ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: Peste 200 de gospodării din noul cartier al orașului Vadul lui Vodă au acces la apă potabilă

14:21 | 25.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Peste 200 de gospodării casnice din noul cartier al orașului Vadul lui Vodă au acces la apă potabilă. În localitate au fost instalate două castele de apă. Lucrările au fost efectuate în cadrul unui proiect inclus în Programul „Satul European”, cu o valoare de 3 mln de lei (150 mii de euro), bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Banii au fost utilizați pentru acoperirea cheltuielilor de achiziționare a echipamentelor și a materialelor necesare și efectuarea lucrărilor de construcție și montaj.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), cele două castele de apă au fost instalate în puncte strategice, astfel încât să asigure o distribuție eficientă a apei potabile către toate locuințele din cartier. Acestea dispun de tehnologii moderne, asigurând calitatea și siguranța apei furnizate populației.

Programul „Satul European” include 497 de proiecte, 155 dintre ele vizând construcția sistemelor de apeduct și canalizare. Până în prezent, 166 de proiecte au fost realizate cu succes, inclusiv 30 de proiecte ce vizează modernizarea sistemelor de apeduct și canalizare.

Foto: ONDRL

img23006738

img23006738

img23006738

img23006738

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!