ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea populară de la Comrat a amânat aprobarea componenţei nominale a executivului

15:10 | 25.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Adunarea populară a UTA Gagauz-Yeri (APG) şi-a reluat lucrările în a doua jumătate a zilei, cu prezenţa başcanului Evghenia Guţul, care anterior părăsise demonstrativ şedinţa. APG a aprobat parţial decizia privind executivul regiunii,  transmite MOLDPRES.

Deputaţii au mai discutat detalii şi într-un final au aprobat structura executivului regional, arătându-se deschişi unui compromis pentru a nu complica şi mai mult situaţia politică din autonomie. În acest sens, Evgheniei Guţul i s-a spus totuşi că trebuie să optimizeze structura şi să revină mai târziu cu propuneri de reduceri de personal.

În acelaşi timp, APG a decis să retragă de pe ordinea de zi proiectul privind componenţa nominală a executivului şi să revină altădată asupra acestuia. De asemenea, forul legislativ al autonomiei găgăuze a aprobat o declaraţie, adresată conducerii ţării în care se cere revizuirea mai multor decizii în ceea ce priveşte UTA Gagauz-Yeri.

Foto: rupor.md

img23006743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!