ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Satul European: Casa de cultură din Gârbova, Ocnița a fost modernizată

13:39 | 28.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Casa de cultură din satul Gârbova, raionul Ocnița, a fost modernizată. Lucrările au fost efectuate în cadrul Programului „Satul European” și au costat 1,8 mln de lei (90 de mii de euro), bani alocați din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală, transmite MOLDPRES.

Banii au fost utilizați pentru restaurarea fațadei clădirii pe o suprafață de peste 200 de metri pătrați și  procurarea a 300 de fotolii teatrale, care vor asigura confortul pentru participanții la evenimentele culturale.

Potrivit Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL), de rezultatele obținute în urma implementării proiectului vor beneficia cei peste 1200 de locuitori ai satului Gârbova. De asemenea, 40 de membri ai Ansamblului de dans din localitate vor avea la dispoziție un spațiu revitalizat pentru repetiții și spectacole, iar elevii Școlii de arte vor beneficia de facilități pentru studiul și practica artistică.

Programul Național „Satul European” cuprinde 497 de proiecte, dintre care 167 s-au finalizat cu succes. Din numărul total de proiecte, 52 vizează renovarea centrelor culturale.

Foto: ONDRL

img23006789

img23006789

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!