ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Căpriana a fost inaugurat un nou post de salvatori și pompieri voluntari

16:06 | 28.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Un nou post de salvatori și pompieri voluntari a fost inaugurat astăzi în localitatea Căpriana, raionul Strășeni. Stația a fost deschisă de autoritățile publice locale cu susținerea și implicarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), transmite MOLDPRES.

Prezent la ceremonia de inaugurare, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros a felicitat localnicii și instituțiile implicate în construcția postului și a menționat că MAI și în viitor va susține dezvoltarea voluntariatului în rândul pompierilor.

Postul voluntar de salvatori și pompieri din Căpriana va oferi siguranță pentru 2640 de locuitori ai satului, iar timpul de răspuns se va micșora considerabil și va constitui până la 5 min în zona de intervenție. În cadrul stației vor activa nouă pompieri și salvatori voluntari, care recent au fost instruiți la cursul de formare inițială a pompierilor voluntari, organizat de IGSU și Solidarity Fund PL în Moldova în cadrul proiectului pilot „Consolidarea capacităților de protecție civilă în Republica Moldova”.

Postul Căpriana este al 67-lea post teritorial de salvatori și pompieri operațional și al 20-lea post pe bază de voluntari, deschis în Moldova cu implicarea administrației publice locale.

Foto: IGSU

img23006792

img23006792

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!