ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul din localitatea Parcova, raionul Edineț a fost reabilitat energetic

14:27 | 30.08.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Clădirea Gimnaziului „Mircea Bologa” din satul Parcova, raionul Edineț a fost reabilitată energetic cu suportul Agenției pentru Eficiență Energetică (AEE), transmite MOLDPRES.

Valoarea totală a proiectului este de peste 1,3 mln de lei (65 de mii de euro). Din această sumă, 985 de mii de lei au fost acordați de AEE, iar restul este contribuția beneficiarului. Din acești bani, au fost efectuate lucrări de izolare termică a pereților exteriori și a acoperișului instituției. 

Pe parcursul implementării proiectului, autoritățile locale și administrația instituției au beneficiat de asistență tehnică, ce include efectuarea raportului de audit energetic, elaborarea devizului de cheltuieli, expertiza documentației de deviz, expertiza tehnică a clădirii și servicii de supraveghere tehnică.

Până în prezent, mai multe instituții publice și de menire socială au beneficiat de lucrări de eficiență energetică în cadrul unor proiecte desfășurate cu suportul AEE. 

Foto: AEE

img23006839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!