ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A răsunat primul sunet de clopoțel pentru copiii bulgari din Taraclia

16:22 | 01.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Un nou an școlar a început în raionul Taraclia, populat predominant de etnici bulgari. Începând de vineri, 3.387 de elevi ai claselor 1-12 din 17 scoli se întorc în sălile de clasă după o vacanță de trei luni, relatează MOLDPRES cu referire la BTA.

Aceasta este cea mai emoționantă zi pentru 282 de copii de clasa întâi, care vor face primii pași în școală, a menționat pentru BTA șefa Departamentului Educație din raionul Taraclia, Lilia Sarsaman.  

La solemnitățile care marchează începutul anului școlar, elevii au recitat poezii și au dansat. Pe lângă tradiționalele discipline școlare, copiii din raionul Taraclia studiază limba și literatura bulgară, precum și o disciplină cu denumirea Istoria, cultura și obiceiurile poporului bulgar.    

Potrivit unui ordin emis de ministrul Educației al R. Moldova Dan Perciun, prima lecție este dedicată integrării europene a țării.   

Ministerul Mediului a înaintat o solicitare administrațiilor școlare, pentru a interzice folosirea baloanelor la festivitățile de 1 septembrie, dat fiind că acestea prezintă un pericol pentru mediu.  

Foto: BTA

img23006882

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!