ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

EcoContact: Energie verde pentru trei grădinițe din raionul Cahul

09:12 | 06.09.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 sep. /MOLDPRES/. Trei grădinițe pentru copii din raionul Cahul vor produce energie verde pentru propriul consum, grație proiectului Consolidarea măsurilor de adaptare la schimbările climatice în Rezervația biosferei ”Prutul de Jos”, finanțat de către Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) cu fonduri ale Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (ADC)” și implementat de către A.O. EcoContact, în parteneriat cu Centrul de Consultanță Ecologică Cahul, transmite MOLDPRES.

Pe acoperișurile grădinițelor din satele Manta, Slobozia Mare și Giurgiulești au fost instalate și puse în funcțiune centrale electrice fotovoltaice (CEF) ”on-grid”, iar costul lucrărilor a constituit 80% din sursele financiare ale proiectului și 20% contribuția financiară autorităților locale.

”Energie de la soare pentru generația viitoare” – o realizare de succes și confirmarea faptului că parteneriatul între primării, AO EcoContact și Centrul de Consultanță Ecologică Cahul poate genera soluții inovatoare și sustenabile pentru provocările climatice cu care ne confruntăm. Suntem recunoscători, în mod special, Agenției Austrice pentru Dezvoltare, finanțatorul proiectului, datorită căruia reușim să construim un viitor mai verde pentru generațiile viitoare”, afirmă primarii celor trei localităţi.

În total, pentru realizarea celor trei proiecte mari de infrastructură au fost investiți peste 92 mii de euro, sumă care se consideră că poate fi recuperată în aproximativ șapte ani. 

Foto: EcoContact

img23006970

img23006970

img23006970

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!