ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cașcavaluri produse în Republica Moldova, premiate cu medalii de argint și bronz la un concurs în Franța

09:00 | 14.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Cașcavalurile unui producător din Republica Moldova au fost premiate cu  medalii de argint și bronz la cea de-a VI-a ediție a Competiției mondiale de cașcavaluri „Mondial du Fromage”, care a avut loc în perioada 10-12 septembrie 2023, în orașul Tours, Franța, transmite MOLDPRES.

Astfel, cașcavalul Caciotta al producătorului autohton de brânzeturi Gospodăria Țărănească „Chiriac Piotr” a cucerit medalia de argint. Totodată, cașcavalul Gulvet Delicatus al aceluiași producător a reușit să obțină medalia de bronz. 

Medaliile oferite a plasat Republica Moldova pe harta producătorilor de cașcavaluri, alături de cei mai notorii din țări precum Franța, Italia sau Elveția.

Ambasadoarea Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, a adresat felicitări producătorului din țara noastră pentru rezultatele remarcabile obținute pentru prima dată în cadrul concursului și perseverența de a dezvolta această ramură în țara noastră.

Participarea producătorului la concurs a fost finanțată de Fundația poloneză de stat Solidarity Fund PL in Moldova și susținută de Ambasada Republicii Moldova în Franța.

Foto: Ambasada Republicii Moldova în Franța

img23007184

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!