ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cea de-a VIII-a ediție a Reuniunii teatrelor naționale românești se desfășoară la Chișinău

14:17 | 14.09.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Cea de-a VIII-a ediție a Reuniunii teatrelor naționale românești se desfășoară la Chișinău, în perioada 14-25 septembrie, comunică MOLDPRES.

La conferința consacrată reuniunii a participat și ministrul Culturii, Sergiu Prodan, care a menționat că această ediție este una extinsă și vine cu mai multe inovații, printre care spectacole radiofonice și în aer liber. „Cu fiecare an reuniunea a crescut și acum nu mai încape în limitele preconizate initial, fapt ce ne bucură. În acest an vom avea mai multe spectacole radiofonice, dar și spectacole în aer liber”, a spus ministrul.

Timp de o săptămână se va desfășura o prezentare a unui portofoliu de 11 spectacole din repertoriul curent al Teatrului Național „Mihai Eminescu” pentru curatori de festivaluri teatrale internaționale, pentru critici, jurnaliști și specialiști în domeniul artelor spectacolelor din România, Italia, Israel, Spania, Suedia.

Regalul teatral al celor opt teatre din România incluse în programul Reuniunii va începe cu spectacolul „Seaside stories”. Teatrele Naționale din România vor veni cu 14 spectacole ce vor fi prezentate pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Secțiunea Teatrului Radiofonic propune șapte spectacole, producții ale Teatrului Național Radiofonic din București – Radio România. 

Pentru prima dată, în programul reuniunii este inclus genul de teatru stradal, în aer liber, cu reprezentații de spectacole nonverbale, care vor fi prezentate în scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu”  în zilele de 16 și 23 septembrie.

Pentru al treilea an consecutiv, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești la Chișinău se desfășoară sub patronajul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintelui României, Klaus Iohannis.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ministerelor Culturii din Republica Moldova și din România, al Institutului Cultural Român și al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”, Chișinău, al Biroului de Cooperare al Elveției.

img23007208

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!