ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cotația la motorină a depășit pentru prima dată din noiembrie 2022 nivelul de o mie de dolari per tonă

10:12 | 15.09.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) constată o majorare tot mai accentuată a cotațiilor la produsele petroliere. Astfel, după ce acum trei zile, cotația la benzină a depășit nivelul de 1000 $/tona, astăzi și cotația la motorină trece peste acest prag psihologic, transmite MOLDPRES.

Ultima dată un nivel similar al cotațiilor la motorină era înregistrat în noiembrie 2022, prețurile maxime stabilite de către ANRE variind atunci între 25-26 lei/litru.

În aceste condiții, pentru următoarele trei zile ANRE a stabilit un preț maxim pentru benzina COR 95 de 26 de lei și 67 de bani per litru, în creștere cu 12 bani. Totodată, motorina va fi comercializată cu cel mult 24 de lei și 33 de bani per litru, prețul fiind mai mare cu 24 bani.

Foto simbol

img23007231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!