ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri din Ucraina, în sumă de peste 8 mln de lei

11:42 | 18.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Patru bărbați au fost reținuți pentru trafic de droguri din Odesa, Ucraina, în cantitate de 10 kg. Substanțele interzise erau vândute în Chișinău, Cahul și Bălți, informează MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în urma perchezițiilor la unul din liderii grupului infracțional, desfășurate la Chișinău, au fost ridicate alte 5 kg de droguri sintetice de tip alfa-PVP. Pe piața neagră, cantitatea totală ar de cifra 8 milioane de lei (circa 400 mii de euro).

Prima cantitate de droguri a fost ridicată de la doi membri ai grupului, cu vârste cuprinse între 30 și 31 de ani, care erau simpli pasageri într-un microbuz pe ruta Odesa-Chișinău. Drogurile erau camuflate în pachete care conțineau hrană pentru câini și au fost ridicate de oamenii legii la Gara de Nord din Chișinău. Faptul că aceștia urmau să le transporte era cunoscut din timp de polițiștii din R. Moldova, care i-au monitorizat de la postul vamal Tudora, iar după ce le-au ridicat drogurile în gară, cei doi au fost reținuți.

Ulterior, a fost reținut și liderul grupului de la care a fost ridicată cealaltă cantitate de droguri, precum și încă un bărbat. Ultimul era responsabil de depozitarea și porționarea drogurilor în cantități mai mici pentru clienți.

Liderul grupării a fost anterior trimis în judecată pentru vânzarea drogurilor. Primul dosar a fost anunțat în martie 2017 și viza reținerea a 20 de persoane, inclusiv un comerciant al unei agenții de pază, cu ridicarea drogurilor de circa 5 mln de lei. Al doilea dosar a fost anunțat în decembrie 2020, în cadrul căruia oamenii legii au stabilit că schema ar fi generat un venit de 2,5 mln de lei. La solicitarea procurorilor, în aceste dosare au fost aplicate sechestre de circa 2,2 mln de lei, iar liderul a fost plasat în arest preventiv timp de aproape un an, ulterior fiind eliberat de judecătorul de instrucție. În prezent, ambele dosare continuă să fie examinate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

La solicitarea procurorilor, bărbații reținuți au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile, prin încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!