ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mineri, lucrători din domeniul energiei protestează în fața sediului Consiliului de Miniștri al Bulgariei

17:09 | 19.09.2023 Categorie: Externe

Sofia, 19 sep. /MOLDPRES/. Mineri și lucrători din domeniul energiei din Bulgaria au protestat în fața sediului Consiliului de Miniștri marți, cu sloganul „Un viitor energetic clar și sigur pentru Bulgaria!”, comunică MOLDPRES cu referire la BTA.

Președintele Confederației Muncii din Podkrepa, Dimitar Manolov, le-a promis protestatarilor că împreună vor putea face Guvernul „să se gândească la oameni și să nu se mai supună birocraților europeni”.

Unii dintre protestatari au mers la o întâlnire cu premierul Nikolay Denkov în clădirea Consiliului de Miniștri. Grupul era condus de Plamen Dimitrov și Dimitar Manolov.

Marșul național organizat de CITUB și Podkrepa în complexul Maritsa Est, Federația Națională a Lucrătorilor din Energie, Federația Sindicală Națională a Lucrătorilor Energetici din Bulgaria, Federația Sindicatelor Minerilor Independenți, Sindicatul Minerilor, Federația Energiei a adunat aproape 6.000 de mineri și lucrători ai energiei din țară în piața din fața Catedralei Alexandr Nevski. Marșul lor de protest a avut loc cu sloganul „Un viitor energetic clar și sigur pentru Bulgaria!”

Consiliul de Miniștri a anunțat că prim-ministrul Denkov se va întâlni mai târziu în cursul zilei cu un grup reprezentativ de mineri și lucrători din domeniul energiei participanți la protest.

Foto: BTA

Această știre este selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către MOLDPRES, conform acordului de colaborare dintre agenţii 

img23007327

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!