ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC Ziua de 2 octombrie declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță

11:05 | 30.09.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Ziua de 2 octombrie a fost declarată zi de doliu național, în semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la dezvoltarea literaturii, artei și culturii naționale. Un decret în acest sens a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Astfel, luni, la ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin păstrarea unui  moment de reculegere, transmite MOLDPRES.

În această zi, în toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale Republicii Moldova de peste hotare, va fi arborat în bernă Drapelul de Stat al Republicii Moldova. Autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei la editarea publicațiilor și la formarea programelor, a anunțat serviciul de presă al Președinției.

În ziua de 2 octombrie 2023, furnizorul public național de servicii media Compania „Teleradio-Moldova” va difuza programe din arhiva companiei realizate în baza operelor scriitorului Ion Druță.

Prozatorul, dramaturgul și eseistul Ion Druță, Scriitor al Poporului, membru de onoare al Academiei Române și membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, s-a stins din viață joi, 28 septembrie, la vârsta de 95 de ani. Regretatul scriitor a lăsat prin testament să fie înmormântat la baștină, iar autoritățile de Chișinău au dat asigurări că vor acorda tot sprijinul necesar în acest sens. 

img23007645

img23007645

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!