ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean: „Instituțiile statului nu vor admite ca membrii unei grupări criminale organizate să fraudeze alegerile”

09:19 | 04.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a convocat în această dimineață Comisia pentru Situații Excepționale, în cadrul căreia a fost adoptată decizia prin care au fost stabilite criterii de individualizare cu privire la persoanele care nu au dreptul de a candida la alegerile locale din 5 noiembrie și posibilitatea de contestare a acestor decizii administrative la Curtea de Apel, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La încheierea ședinței, premierul a menționat că, astăzi, Parlamentul se întrunește în ședință plenară pentru a completa Codul electoral cu prevederi ce îl va pune în acord cu considerentele reținute de Curtea Constituțională.

„Nu vor fi admise să candideze la alegerile din 5 noiembrie 2023 persoanele cu statut de învinuit, bănuit sau inculpat de săvârșirea infracțiunilor care au fost menționate ca argument de Curte la declararea neconstituționalității partidului, au realizat nemijlocit acțiuni care au constituit argumente reținute în hotărârea Curții Constituționale de declarare a neconstituționalității partidului, au fost excluse din scrutinul electoral anterior ca urmare a încălcării principiului finanțării ilegale comise în mod intenționat sau au fost incluse în sancțiunile internaționale reținute în cuprinsul hotărârii Curții. Instituțiile statului nu vor admite ca membrii unei grupări criminale organizate să fraudeze alegerile”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale poate fi consultată aici: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitia_cse_nr.86_04.10.2023.pdf

Foto: Guvern
Cu respect,

img23007728

img23007728

img23007728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!