ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a participat, împreună cu președintele Marcelo Rebelo de Sousa, la un forum cu oamenii de afaceri portughezi 

19:27 | 04.10.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. În marja vizitei de stat în Republica Portugheză, președintele Maia Sandu  a participat astăzi, împreună cu președintele Marcelo Rebelo de Sousa, la un forum cu reprezentanții sectorului privat, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„I-am invitat pe oamenii de afaceri portughezi să investească în Moldova. Le-am povestit despre reformele pe care le face guvernul nostru pentru a îmbunătăți climatul investițional: reducerea reglementărilor în sfera economică, digitalizarea serviciilor publice, o mai mare deschidere a pieței muncii”, a declarat șefa statului. 

Președintele le-a vorbit despre proiectele mari de infrastructură care vor îmbunătăți conexiunile Moldovei cu România, și alte țări ale UE, dar și cu Ucraina. De asemenea, șefa statului a invitat companiile de energie portugheze să investească în sectoarele de energie solară și eoliană din țara noastră, așa cum Portugalia este o țară care generează 60% de propria electricitate din regenerabile. Utilizarea energiei din surse regenerabile va ajuta Republica Moldova să-și consolideze securitatea energetică. 

„Le-am povestit și despre sectorul nostru IT. Am încurajat companiile din Lisabona, un important hub tehnologic european, să exporte know-how în Moldova, unde vor găsi multe talente în domeniu. Președintele Rebelo de Sousa este un mare susținător al legăturilor economice mai strânse între Moldova și Portugalia, și a oferit tot sprijinul său la acest efort ce va beneficia economiile ambelor țări”, a conchis Maia Sandu.  

Foto: Președinție

img23007778

img23007778

img23007778

img23007778

img23007778

img23007778

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!