ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liceul din Holercani a intrat în noul an şcolar în condiţii îmbunătățite de studii

10:37 | 15.10.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. În urma implementării unui proiect de eficiență energetică în Liceul Teoretic Holercani, elevii și cadrele didactice instituţiei au început noul an şcolar în condiții îmbunătățite de studii, beneficiind și de o reducere semnificativă a consumului de energie, transmite MOLDPRES.

Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru), în parteneriat cu Uniunea Europeană, a realizat proiectul de eficiență energetică în Liceul Teoretic Holercani, situat în comuna Holercani, raionul Dubăsari, în perioada octombrie 2020 - martie 2023, fiind implementat cu sprijinul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). „Rezultatele proiectului țin de reducerea semnificativă a consumului de energie electrică și termică în școală, fapt ce va genera economii considerabile care vor fi folosite pentru alte necesități ale liceului”, indică ADR Centru.

În cadrul unei vizite de monitorizare post-implementare, derulată vineri, 13 octombrie, echipa de monitorizare a proiectelor de dezvoltare regională a discutat cu managerul instituției cu privire la măsurile de asigurare a durabilității investițiilor. S-a constatat că instituția este dedicată menținerii mentenanței pentru a asigura durabilitatea și sustenabilitatea investițiilor în regiune. Totodată, echipa de monitorizare a recomandat beneficiarului să înainteze către antreprenorul care a executat lucrările, o solicitare de remediere a neajunsurilor minore depistate în cadrul vizitei, acesta fiind angajat să intervină pentru remedierea lor pe perioada de garanție a obiectului investițional.

Prin implementarea activităților proiectului, au fost îmbunătățite condițiile de învățare și confortul termic atât pentru cei peste 300 de copii care îşi fac studiile aici, cât și pentru corpul didactic și personalul auxiliar. Totodată, măsurile de eficiență energetică implementate aici contribuie la reducerea emisiilor de CO2, fiind estimată o reducere de 18 tone a emisiilor anuale normate de CO2. Aceasta va contribuit la îmbunătățirea calității aerului și la protejarea mediului înconjurător, rezumă ADR Centru.

Foto: ADR Centru

img23008063

img23008063

img23008063

img23008063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!