ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară

13:02 | 19.10.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Ajutorul pentru perioada rece a anului va fi acordat sub formă de plată monetară lunară. Precizarea a fost făcută astăzi de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care a venit cu clarificări referitor la modalitatea de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului, destinat persoanelor nevoiașe, transmite MOLDPRES.

Conform noilor prevederi, ajutorul pentru perioada rece a anului a fost inclus în programul de compensații la energie „Ajutor la contor” și va fi acordat sub formă de plată monetară lunară.

Această decizie a fost luată pentru a simplifica accesul la ajutorul financiar acordat pentru sezonul rece al anului și pentru a se asigura că toate familiile social-vulnerabile vor beneficia de suport din partea statului, pentru a face față cheltuielilor pentru încălzire.

Pentru a beneficia de acest suport financiar, familiile se vor înregistra pe platforma www.compensatii.gov.md, începând cu 1 noiembrie 2023. Persoanele care nu dispun de mijloace tehnice sau nu au competențe digitale vor fi ajutate să se înregistreze de către asistenții sociali sau bibliotecarii din localitate.

Modificările în procedura de acordare a suportului financiar pentru perioada rece a anului au fost prevăzute în Legea privind Fondul de reducere a vulnerabilității energetice, modificată pe 15 septembrie curent, iar în scurt timp, vor fi operate și alte modificări la cadrul normativ, care vor pune în aplicare ajustările deja efectuate.

img23008219

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!