ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Campania Națională de Promovare a Lecturii „Cartea deschisă” a ajuns la AMTAM

10:33 | 01.11.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. În cadrul Campaniei Naționale de Promovare a Lecturii „Cartea deschisă”, studenți și profesori de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice s-au întâlnit ieri cu scriitorii Val Butnaru (Chișinău) și Doina Ruști (București), laureată a Premiului Academiei Române, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, cei doi scriitori le-au vorbit tinerilor despre importanța lecturilor, despre autori mari și titluri marcante. Cei mai curajoși și-au expus punctul de vedere, unii au adresat întrebări, alții au rămas cu un gând, o idee și cu toții au mers acasă cu o sarcină - un exercițiu propus de către prof. univ. Doina Ruști. În cadrul evenimentului, Muzeul Naţional al Literaturii Române a făcut o donație de carte pentru Biblioteca Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Astăzi, Doina Ruști va participa la o discuție despre ficțiune și autenticitate, alături de doi scriitori din Chișinău: Iulian Iulian Ciocan și Maria Șleahtițchi. Evenimentul, susținut de Editura ”Litera”, va avea loc la ora 18.30, la Librăria Cărturești din Chișinău.

De asemenea, Doina Ruști va participa alături de Val Butnaru la Turneul scriitorilor în Cluburile de lectură din Republica Moldova – activități ce fac parte din Proiectul cultural „Lecturi vii: cititori și scriitori”. Acțiunile sunt coordonate de Ministerul Culturii și cel al Educației și Cercetării, de Guvernul României și cu sprijinul Muzeului Național al Literaturii Române din Chișinău.

Campania Națională de Promovare a Lecturii ”Cartea deschisă” a fost inițiată de către Președintele R. Moldova, Maia Sandu, cu prilejul instituirii Zilei Naționale a Lecturii (14 februarie a.c.).

Foto: AMTAP

img23008656

img23008656

img23008656

img23008656

img23008656

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!