ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Locuitorii din raionul Călărași vor beneficia de consultații medicale gratuite

11:25 | 06.11.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 nov. /MOLDPRES/. Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în perioada 6-10 noiembrie, în raioanele Călărași și Ialoveni, consultații profilactice gratuite, acoperite din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, săptămâna curentă, complexul radiodiagnostic mobil pentru examinarea cutiei toracice se va afla în mai multe localități din raionul Călărași, și anume: în zilele de 6 și 7 noiembrie – în Hârjauca; pe 8 noiembrie – în Onișcani; pe 9 noiembrie – în Pârjolteni; pe 10 noiembrie – în Sipoteni.

Tot în această săptămână vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în următoarele localități ale raioanelor Călărași și Ialoveni: în perioada 6-10 noiembrie – în Hârjauca, Călărași; în intervalul 6-8 noiembrie – în Cigârleni, Ialoveni; în perioada 9-10 noiembrie – în Cărbuna, Ialoveni.

Datele CNAM arată că săptămâna trecută au efectuat examene profilactice gratuite aproape 600 de persoane, dintre care în jur de 490 – screening pulmonar, iar peste 100 de copii au fost consultați de medicii stomatologi.

img23008865

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!