ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

15:45 | 17.11.2023 Categorie: Comunicate

Ministrul Finanțelor al Republicii Cehe a efectuat o vizită oficială la Ministerul Finanțelor din Republica Moldova  

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor al Republicii Cehe, Zbynek Stanjura, a avut o întrevedere cu conducerea Ministerului Finanțelor din Republica Moldova, în cadrul vizitei oficiale de la Chișinău din perioada 16-17 noiembrie curent.

Părțile au discutat despre relațiile de colaborare dintre cele două instituții pe dimensiunea finanțelor publice, dar și au analizat perspectivele de consolidare a acestui parteneriat. Astfel, oficialii au convenit asupra semnării unui nou Memorandum de Cooperare între cele două ministere cu accent pe schimbul de experiență și preluarea bunelor practici în domenii prioritare în procesul de integrare europeană, precum managementul finanțelor publice, achizițiile publice, procesul bugetar ș.a.

În cadrul discuțiilor, secretarii de stat ai Ministerului Finanțelor, Ion Gumene, Olga Golban și Vladimir Arachelov, și-au exprimat gratitudinea pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în crearea fondului de susținere a populației în contextul crizei energetice și au subliniat importanța menținerii și dinamizării relațiilor bilaterale.

La rândul său, ministrul Zbynek Stanjura și-a reconfirmat susținerea pentru eforturile Republicii Moldova în procesul de integrare europeană și în promovarea sustenabilității bugetului public.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!