ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasadorul R. Moldova în Rusia a fost convocat la Ministerul de Externe rus

19:49 | 20.11.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii, a fost convocat în după amiaza zilei de astăzi la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Ambasadorului i-a fost înmânată o notă de protest privind „persecutarea presei de limbă rusă” din țara noastră și interzicerea accesului pe teritoriul Federației Ruse pentru 11 deputați, informează MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de Igor Zaharov, consilierul pe comunicare al ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu.

„Pot să confirm convocarea Ambasadorului Lilian Darii la Moscova și interzicerea accesului pe teritoriul Federației Ruse pentru 11 deputați. Indiferent de deciziile sau răspunsurile Moscovei, ne angajăm să continuăm să protejăm spațiul nostru informațional împotriva oricărei ingerințe externe și să menținem o poziție fermă împotriva dezinformării, atacurilor hibride și încercărilor de destabilizare a țării noastre”, a spus Igor Zaharov.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, Lilian Darii, a fost convocat și în luna octombrie curent la Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova. Atunci, diplomatului moldovean i-a fost înmânată o notă de protest privind „persecuția presei de limbă rusă în Moldova”. 

img23009370

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!