ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Austria

09:03 | 21.11.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Austria, în perioada 21-23 noiembrie, la invitația omologului său austriac, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

La Parlamentul Austriei, șeful Legislativului se va întâlni cu președintele Consiliului Național, Wolfgang Sobotka. Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Austria-Republica Moldova și cu membrii Comisiei parlamentare pentru politică externă. Discuțiile se vor referi la parcursul european al Moldovei și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a țării noastre. 

Președintele Parlamentului va fi primit și la Guvernul Austriei, având planificate întrevederi cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene și Internaționale, Alexander Schallenberg, și cu ministrul Federal al Muncii și Afacerilor Economice, Martin Kocher.  

Tradițional, președintele Parlamentului urmează să se întâlnească și cu reprezentanții diasporei. Membrii comunității de moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Austria vor avea o discuție cu Igor Grosu în seara zilei de astăzi.

Igor Grosu va fi însoțit în vizita la Viena de către deputații Adrian Belîi, președintele Grupului de prietenie cu Republica Austria, vicepreședintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie; Ion Groza, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană; Ina Coșeru, vicepreședintele Comisiei mediu, climă și tranziție verde; Marina Morozova, membru al Comisiei economie, buget și finanțe.

img23009373

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!