ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ajutorul alocat de Guvern va ajunge în conturile fermierilor până la sfârșitul săptămânii curente

09:17 | 21.11.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Primele 118 milioane de lei din ajutorul alocat de Guvern în valoare de 200 de milioane de lei (5,9 mln de euro) au ajuns în conturile a 958 de fermieri micro și mici din ţară, a anunţat ieri Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), transmite MOLDPRES.

Banii îi vor ajuta pe fermieri să-și reducă costurile de producție, să-și îmbunătățească situația financiară, să lucreze și să pregătească terenul pentru perioada imediat următoare, indică MAIA.

Procesul de achitare a ajutorului financiar a început vineri, 17 noiembrie, și va fi asigurat până la sfârșitul acestei săptămâni.

Numărul total de solicitanți ajunge la 2161 de fermieri. Dintre aceștia, 1706 fermieri se clasifică în categoria fermierilor micro și 455 - în categoria fermierilor mici, iar suprafața totală stabilită pe țară, de la care se calculează cuantumul ajutorului financiar, constituie 161 433 ha, însămânțate cu culturi de prima grupă (grâu, orz, ovăz, triticale).

img23009375

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!