ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spital şi alte infrastructuri civile au fost avariate într-un atac rus în Ucraina

11:33 | 21.11.2023 Categorie: Externe

Kiev, 21 nov. /MOLDPRES/. Un spital, o clădire minieră şi alte infrastructuri civile au fost avariate într-un atac rus cu drone şi rachete în estul Ucrainei, a anunţat armata ucraineană marţi, informează AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

"Spitalul central din oraşul Selîdove, în regiunea Doneţk, clădirea minei din Kotliarevska şi alte infrastructuri civile au fost avariate şi distruse", au anunţat forţele aeriene ucrainene într-un comunicat, fără a preciza nici dacă atacul rus a făcut victime, nici dacă spitalul mai funcţionează.

Forţele aeriene ale Ucrainei au informat că armata rusă a lansat patru rachete ghidate, o rachetă de croazieră şi 11 drone de atac, precizând că ele au distrus această rachetă de croazieră şi zece drone.

Săptămâna trecută, cel puţin patru persoane a fost ucise în acest oraş după ce trupele Moscovei au bombardat un imobil rezidenţial.

Ucraina a declarat deja că se pregăteşte de o înmulţire a atacurilor ruse, în special împotriva instalaţiilor sale energetice, odată cu instalarea temperaturilor negative.

Anul trecut, bombardamentele ruse asupra infrastructurilor energetice ale Ucrainei au lăsat mii de persoane în frig şi întuneric perioade lungi de timp.

De atunci, Kievul a primit mai multe sisteme de apărare aeriană din partea aliaţilor săi.

Kremlinul a declarat la acea vreme că liderii ucraineni sunt responsabili pentru suferinţele civililor legate de întreruperile lungi de curent, deoarece ei refuză să accepte condiţiile fixate de Moscova pentru a pune capăt conflictului.

img23009385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!