ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului, cu prilejul Învierii Domnului Isus Hristos: „Să trăim Paștele cu bucurie și iubire, și cu speranță că binele învinge”

10:15 | 05.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 mai. /MOLDPRES/. Creștinii ortodocși din țara noastră și din întreaga lume sărbătoresc azi Paștele. Cu acest prilej Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare,  transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale. 

„Lumina învie chiar când e doborâtă - cu acest crez ne-am trăit veacurile pe pământul nostru. Am sărbătorit Paștele, an de an, și am deschis casele pentru lumină chiar și atunci când Învierea era interzisă, iar bisericile - distruse. Nu ne-am lăsat doborâți, ne-am păstrat credința și am trăit fiind învățați că a fi om, a fi onest, a fi bun înseamnă a fi puternic” 

În această zi de sărbătoare, șefa statului subliniază frumusețea obiceiurilor pascale și bucuria de a trăi aceste momente alături de oamenii dragi. „Noi, în Moldova, când ne spunem, cu fețele luminate, „Hristos a înviat!” adunăm tot neamul în această adresare. Și pe bunica ce făcea cruce cozonacului înainte de a-l pune în cuptor, și lumina după care mergeam cu părinții la biserică, și frații și surorile cu care ciocneam ouăle de Paște, și masa plină cu bucate, dar, cel mai important, plină cu oameni dragi”, a subliniat Președinta. 

Șefa statului menționează că tradițiile noastre vor fi transmise copiilor, deoarece acestea reprezintă rădăcinile cu care cetățenii noștri pleacă în lume și lucrurile care ne oferă identitate și încredere în cine suntem. „Vă îndemn să promovați obiceiurile noastre oriunde ați fi, căci sunt cele mai dragi sufletului nostru. Să trăim Paștele cu bucurie și iubire. Și cu speranță că binele învinge. Hristos a înviat!”, a spus Președinta Maia Sandu.

 

img24003306

img24003306

img24003306

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!