ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Cristina Gherasimov: Țări precum Republica Moldova merită și trebuie să fie parte a familiei UE

10:45 | 09.05.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Țări precum Republica Moldova merită și trebuie să fie parte a familiei Uniunii Europene. Mesajul a fost transmis astăzi de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, cu ocazia marcării Zilei Europei, transmite MOLDPRES. 

„Astăzi, de Ziua Europei, vreau să-mi exprim o dată în plus recunoștința față de toți prietenii și partenerii europeni care ne sunt alături. Republica Moldova rămâne dedicată valorilor care ne unesc. Știm că, așa cum spunea și părintele fondator al Uniunii, Robert Schuman, Europa nu se face dintr-o dată, dar se construiește prin realizări și solidaritate. Suntem gata să punem umărul la această construcție și sunt sigură că împreună, pas cu pas, vom face din Moldova inima și centrul Europei. La mulți ani, Europa! Te așteptăm în fiecare casă!”, a spus oficialul.

Cristina Gherasimov a afirmat că „trecutul știm cum a arătat, prezentul îl trăim, iar viitorul ni-l facem singuri”. Potrivit oficialului, „acest viitor însă nu înseamnă confort și odihnă, ci o neîntreruptă muncă, menită să ne aducă bunăstare și să ne deschidă noi orizonturi. Un viitor pașnic, trăit în libertate și în care fiecare cetățean al țării noastre să se simtă ACASĂ oriunde în Europa”.

„Creăm acest viitor pentru bunicii noștri care să se bucure de o bătrânețe liniștită și pentru părinții care să poată munci în siguranță. Pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă bine plătite, iar copiii să-și știe mama și tata aproape. Îl creăm împreună cu toți cei care înțeleg că, în fața provocărilor de azi, Europa nu poate rămâne scindată și că țări precum Republica Moldova merită și trebuie să fie parte a familiei UE”, a menționat vicepremierul.

R. Moldova celebrează astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei și Ziua Europei, conform hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în R. Moldova.

img24003401

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!