ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cristina Gherasimov, în discuție cu ministrul Afacerilor Externe al Bosniei și Herțegovina

20:11 | 28.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Perspectiva europeană comună, avansarea relațiilor bilaterale și a dialogului politic – au fost doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul discuției telefonice avute de Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană, cu Elmedin Konaković, ministrul de externe al Bosniei și Herțegovina, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.

Viceprim-ministra pentru integrare europeană a Republicii Moldova a felicitat Bosnia și Herțegovina pentru decizia Consiliului UE din 12 martie 2024 de a deschide negocierile de aderare. 

De asemenea, Cristina Gherasimov și-a exprimat deschiderea de a susține Bosnia și Herțegovina în procesul de screening explicativ, pe care Republica Moldova l-a început deja în luna februarie a acestui an, și să avanseze cooperarea bilaterală în contextul integrării europene.

img24003972

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!