ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului îi îndeamnă pe conaționalii stabiliți peste hotare să participe, în următoarele luni, la evenimentele „Diaspora Invest”

08:53 | 29.05.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu menționează că mulți dintre conaționalii plecați peste hotare își doresc să revină în țară, și aici, acasă, să deschidă o afacere. „La întâlnirile cu diaspora, deseori tinerii mă întreabă despre oportunitățile de investiții de acasă și despre instrumentele prin care statul susține mediul de afaceri. Știu că mulți dintre ei au reușit să facă afaceri de succes în țările în care au plecat, au acumulat experiențe valoroase și ne dorim să-i revedem acasă cât mai curând”,  subliniază șefa statului, citată de MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.  

În acest sens, Președintele Maia Sandu precizează că evenimentele „Diaspora Invest”, organizate de Agenția de Investiții, în parteneriat cu autoritățile naționale, sunt un bun prilej pentru ca moldovenii din diasporă să afle despre oportunitățile de acasă, să se inspire din istoriile antreprenorilor care au reușit să crească afaceri de succes și să descopere domeniile cu potențial sporit de dezvoltare. În viitorul apropiat, astfel de evenimente vor avea loc la Paris, Padova, Berlin, Dublin și Madrid. 

Cei interesați să participe la aceste evenimente, sunt îndemnați să completeze formularul: 

Paris, 2 iunie -  bit.ly/diaspora-invest-PARIS

Padova, 16 iunie - bit.ly/diaspora-Invest-PADOVA

Berlin, 23 iunie - bit.ly/diaspora-invest-BERLIN 

Evenimentele din Dublin și Madrid vor fi organizate în iulie și, respectiv, septembrie, urmând ca datele și înregistrarea să fie anunțate ulterior. 

 

img24003978

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!