ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

DOC R. Moldova va avea un Registru al drumurilor publice. Conceptul noului sistem informațional a fost publicat în Monitorul Oficial

11:05 | 30.05.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată mai eficient, datorită unui sistem informațional de profil. Conceptul noului sistem informațional „Registrului drumurilor publice”, a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Evidența informațională a drumurilor publice va permite o monitorizare mai precisă a stării fiecărui traseu și identificarea nevoilor specifice de întreținere. Astfel, prin cunoașterea în timp real a stării drumurilor și a necesităților de investiții, va fi posibilă o utilizare mai eficientă și mai transparentă a finanțelor publice pentru infrastructură. În particular, vor fi evitate costurile mari asociate reparațiilor urgente, datorită intervențiilor de întreținere regulate.

Datele din Registru vor putea fi folosite și de alte sisteme și resurse informaționale de stat, inclusiv pentru determinarea traseelor optime în eliberarea autorizațiilor speciale de transport. Registrul va fi integrat cu alte sisteme relevante, cum ar fi cele de transport public, cel geografic național și sistemele de urgență.

Mijloacele necesare pentru dezvoltarea sistemului informațional sunt estimate la 6 milioane de lei.

Potrivit datelor statistice, în ultimii doi ani, peste 700 de kilometri de drumuri au fost fie reabilitate, fie construite.

Sursă: monitorul.gov.md

img24004032

img24004032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!